imagine randata locuinta

14 nov. 2018

Nu vine criza în imobiliare! Ce spune un dezvoltator străin cu 15 ani experiență pe piața rezidențială din România.

Grecul Alex Skouras, Managing Partner în cadrul companiei Alesonor, a venit în România înainte de criză, în anul 2003, considerând că potențialul nostru este mult mai mare pe termen lung față de cel al propriei țări. Iată cum vede acesta evoluția pieței imobiliare pe viitor, după 15 ani de experiență pe segmentul rezidențial de lux.
Alex Skouras susține că situația actuală a pieței imobiliare nu poate fi comparată cu cea întâlnită în 2007-2008. Acesta spune, totodată, că în opinia sa piața nu va avea de suferit în următorii 2-3 ani și că în București prețurile sunt în continuare scăzute față de cele înregistrate în alte orașe similare. El prevede, în același timp, majorarea lor, dar și a
cererii pentru proiecte imobiliare de calitate.
„Acum 10 ani prețurile erau mult mai mari, astăzi sunt cu 20%-30% mai mici, vorbesc aici despre cele de pe segmentul mediu și superior din București. Investitorii sunt mai puțini, iar cumpărătorii fac achiziții pentru uz propriu. În plus,produsul pe care îl oferă la ora actuală dezvoltatorii este unul mult mai calitativ. Cumpărătorul are o capacitate
financiară mai mare și achiziționează produse mai bune pentru că întreaga piață, atât dezvoltatorii, cât și clienții, a devenit mult mai educată”, a declarat Managing Partnerul Alesonor.
Skouras este, totodată, de părere că pe viitor nu ar trebui să vorbim despre o criză la nivelul pieței imobiliare, ci mai degrabă despre o corecție a prețurilor. În opinia sa, piața actuală este mult mai bine protejată, deci când ceva se va întâmpla, fie sub influența unor factori interni, fie din cauza unora externi, proiectele dezvoltate corespunzător nu vor
avea mult de suferit.
„Oamenii vor fi influențati, dar nu va fi vorba despre o criză reală ca cea la care am asistat cu 10 ani în urmă”, a declarat el, în cadrul unei emisiuni  ZF Live . „Dacă ai un proiect bine gândit și dezvoltat, consider că va fi și mai bine protejat și nu vei fi cu adevărat afectat de corecție”, a mai adăugat Skouras.
Reprezentantul Alesonor este, de asemenea, de părere că în următorii 2 ani oamenii își vor îndrepta tot mai mult atenția spre zona de nord a Capitalei, în căutarea reducerii timpului petrecut în trafic pentru a ajunge la birou, dar și a unei calități mai bune a vieții.

Planurile dezvoltatorului: 500 de noi locuințe în nordul Bucureștiului în următorii 6 ani cu o investiție de circa 100 de milioane de euro .

Alesonor este dezvoltatorul ansamblului rezidențial Amber Gardens care cuprinde 51 de case verzi de lux, amplasate în zona de nord a Capitalei, în Tunari, și scoase la vânzare cu prețuri care pornesc de la circa 200.000 de euro și pot ajunge chiar și până la 1 milione de euro. Din totalul locuințelor cuprinse în proiectul dezvoltat pe o suprafață de 5 hectare care a necesitat o investiție de 14 milioane de euro, doar 8 mai sunt disponibile la ora actuală.

imagine randata locuinta

Reprezentanții companiei au, în prezent, în plan un nou proiect rezidențial care va cuprinde tot locuințe eficiente din punct de vedere energetic. Dezvoltarea sa se va extinde, cel mai probabil, pe intervalul următorilor 6 ani.

„Ne gândim la 500 de unități, vasta majoritate a acestora urmând să fie case. Vom avea și câteva apartamente în imobile cu regim de înălțime scăzut în următoarea fază a dezvoltării”, a declarat Managing Partnerul Alesonor, menționând și că prețul mediu pentru o astfel de locuință va fi de circa 150.000 de euro, deci la jumătate față de cel al caselor din ansamblul Amber Gardens.

Skouras a mai explicat că lucrările de construcții pentru o astfel de locuință vor fi finalizate în circa 12 luni, termen care ar urma să se extindă însă în funcție de dorințele de personalizare ale locuințelor venite din partea clienților.

Estimările făcute la începutul anului pentru acest proiect prevedeau o investiție de circa 100 de milioane de euro.

Scris de Corina Vârlan

Leave your comment

Please enter comment.
Introduceți numele dvs.
Te rugăm să-ți introduci adresa de email
Vă rugăm să introduceți o adresă de e-mail validă

27 − = 21